Поляризовані окуляри: що це та у чому різниця між ними та звичайними окулярами від сонця

Якщо ви шукаєте сонцезахисні окуляри, то, мабуть, вже чули поняття «поляризація». Все більше відомих брендів та виробників випускають такі моделі. Тож у цій статті ми розкажемо вам, що таке поляризація в окулярах та в чому її плюси.

Чим особливі поляризовані окуляри? 

Чим особливі поляризовані окуляри?

Сонцезахисні окуляри з поляризацією надійно захищають від відблисків від гладких та блискучих поверхонь (води, снігу, мокрого асфальту, скляних вітрин, вікон), що зменшує навантаження на очі. Багато людей таке світло бачать досить рідко. Але є й такі, які через певні обставини чи особливості професії часто страждають від цього явища. Наприклад, якщо рибалка буде використовувати окуляри від сонця без поляризації, через відблиски він не зможе побачити рух поплавка на воді. Лише поляризовані лінзи нейтралізують відблиск води, і завдяки цьому поплавок стане помітнішим. Також окуляри поляризаційні допомагають:

  1. водіям, адже яскраві сонячні промені відбиваються від мокрого асфальту та можуть підвищити ймовірність виникнення дорожньо-транспортної пригоди;
  2. спортсменам, оскільки оптичні перешкоди часто заважають їм;
  3. мийникам зовнішніх вікон висотних будівель, адже відблиски можуть створити небезпечну ситуацію під час роботи;
  4. любителям морських та гірськолижних курортів.

Крім перерахованих вище категорій поляризовані окуляри купити варто людям, які хочуть надійно захистити очі та забезпечити собі зоровий комфорт. Перевагами окулярів з поляризацією можна вважати:

  1. Зменшення втоми очей.
  2. Збільшення контрастності зору.
  3. Забезпечення правильного розрізнення кольорів при яскравому світлі.
  4. Нейтралізація негативного впливу ультрафіолетового випромінювання.
  5. Усунення болісних відчуттів від засліплень.

Структура лінз в таких окулярах значно відрізняється від будови звичайних. Вони складаються з кількох шарів, між якими розміщена особлива прозора плівка-фільтр, яка дозволяє лише вертикальному світлу проходити крізь неї, при цьому усуває та поглинає горизонтальне. За типом лінз ці окуляри бувають двох видів:

  1. Скляні. Ці моделі мають високу зносостійкість та досить тривалий термін експлуатації. Плівка-фільтр в них розташовується між зовнішнім та внутрішнім склом. Завдяки такому технічному рішенню запобігається її пошкодження при використанні.
  2. Полімерні – щільно прилягають до голови та мають панорамний огляд, що дозволяє захистити очі від бічних засвічень, але водночас не звужується поле зору. Ще одна перевага полімерних лінз – безпека.

Тепер ви знаєте, що таке поляризовані окуляри, та в яких випадках вони необхідні.

БРЕНДИ

Де можна купити сонцезахисні окуляри з поляризацією та без?

Де можна купити сонцезахисні окуляри з поляризацією та без?

В нашому інтернет-оптиці Uduzhkah представлено широкий вибір моделей різних форм та кольорів з поляризацією та без неї. Спеціалісти нашого магазину завжди допоможуть підібрати варіант, який максимально відповідатиме вашим потребам. Купити сонцезахисні окуляри можна з доставкою «Новою Поштою» або «Укрпоштою». Оплатити замовлення клієнт може карткою на сайті uduzhkah.com.ua або ж при отриманні у відділенні «Нової Пошти».

Чекаємо вас в оптиці (У Дужках) в Тернополі. Ви можете прийти, поміряти та обрати необхідну вам модель. У нас ви знайдете тільки якісні та стильні поляризаційні окуляри для захисту своїх очей.

keyboard_arrow_up